Een explosie aan design was de Parijs Design Week. Iedereen die iets betekent in de interieurwereld kon hier zijn neus ophalen en zich onderdompelen in styling en design. Daarnaast was deze week de gelegenheid om opkomende talenten te ontdekken. We hadden maar één dag in Parijs om alles te ontdekken. We delen de drie meest prestigieuze exposities die naast verrassend en innovatief vooral een grootse indruk maakten op designvlak.
ATELIER DE LE CORBUSIER
De ster van Paris Design Week was absoluut Le Corbusier met de tentoonstelling Fragments. Dit in combinatie met de stukken van Anthony Guerrée, geproduceerd door M éditions in het Maison La Roche, het Parijse hoofdkantoor van Fondation Le Corbusier.
In deze expostie stond verbinding maken tussen de geschiedenis van decoratieve kunsten en onze nieuwe manier van leven centraal. Daarom koos Anthony voor deze bijzondere locatie om zijn nieuwste collectie te presenteren, geïnspireerd op de Griekse architectuur en Le Corbusier. Je kon hier wel een hele dag wegdromen bij het interieur en de prachtige designstukken maar er was meer te zien!
D3SIGN CAPSULE BY ELLE DECORATION
Het is imponerend hoe de nieuwe digitale 3D technologie de scheidslijn tussen digitale en fysieke objecten steeds meer vervaagd. De afgelopen maanden heeft de nieuwe generatie designers hun digitale kennis en tools gebruikt om nieuwe interieurs uit te vinden, vrij van de beperkingen van het echte leven.
Om deze ontwerpen in de wereld van interieur en architectuur beter tot hun recht te laten komen kwam Elle Decoration France op het idee om zestien design-duo’s te creëren. Elk duo heeft virtuele werken ontwikkeld die gevoed worden door het universum. Sommige duo’s creëerden naast een digitaal tevens een fysiek object. Deze stukken, die een nieuwe kijk op design bieden, werden naast de digitale werken tentoongesteld. Al deze creaties worden vervolgens geveild na de Parijse expositie. Hexomino disco van Sam Buckley en Zyva Studio waren het meest imposant.
Zyva Studio & Sam Buckley ontworpen deze stoel die ontstond uit een gedeeld verleden aan computergames en digitale omgevingen. De stoel bestaat uit de 35 verschillende varianten van een hexomino. Dit is de vorm met 6 segmenten, vergelijkbaar met een Tetris-vorm. Door deze vormen opnieuw te combineren naar de taal van meubels en interieurontwerpen, ontstond een dialect dat trouw is aan het denken van beide ontwerpstudio's, zowel in kleur als structuur. Zij kozen voor de eenvoudige stoel als uitgangspunt voor de fysieke manifestatie van het concept.
HÔTEL LA LOUISIANE
Dit hotel heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Gebouwd in 1823 door een voormalig officier in het leger van Napoleon, werd het hotel vanaf 1920 de thuisbasis voor artiesten en schrijvers. Miles Davis, Chet Baker, John Coltrane, Ernest Hemingway, Sartre en Simone de Beauvoir waren hier kind aan huis. Tot op heden is het hotel de favoriete thuisbasis voor schrijvers, kunstenaars en artiesten.
Bienvenue Art bracht galerieën en designstudio’s samen in dit bijzondere hotel. Ze gaven twintig exposanten de kans om kamers van dit Boheemse hotel opnieuw vorm te geven. Designer en architect Harry Nuriev was de eregast van het hotel. Samen met zijn bureau Crosby Studio heeft hij een prachtige collectie meubels geproduceerd. Hij heeft zijn designmagie toegepast op tal van ruimtes in La Louisane, waaronder een slaapkamer, de binnenplaats en een cafetaria op de bovenverdieping.